Voetonderzoek voor sportvereniging Wilhelminaschool

Sporten is gezond!
Desondanks zijn er in Nederland nogal wat sporters die tegen een blessure aanlopen.
Zo Lopen hardlopers jaarlijks een kleine miljoen kwetsuren op, waarvan ongeveer een kwart behandeld wordt.
Veldvoetbal levert, na hardlopen, de meeste blessures op in Nederland.
Er zijn verschillende manieren waarom je een blessure kunt voorkomen:
– zorg voor een goede warming up
– maak gebruik van preventieve hulpmiddelen

Voetbal met meer plezier
Wanneer je sport wil je vooral bezig zijn met plezier hebben en je prestaties verbeteren. Een constante zorg over een (eventuele) blessure kan dit aardig tegenwerken.
Twee dingen zijn daarom erg belangrijk, ten eerste dien je blessures te voorkomen en ten tweede is het van belang een blessure serieus te nemen en te laten behandelen.
Op het voetbalveld heb je helaas niet altijd invloed op de risico’s een blessure op te lopen. Als een tegenspeler nogal onbesuisd inkomt met gestrekt been kun je behoorlijk geblesseerd raken.

Professionalisering voor de Wilhelminaschool
Onlangs hebben we een avond georganiseerd bij voetbalvereniging Wilhelminaschool voor een voetonderzoek. Het eerste elftal wil professionaliseren en laat zich daarom adviseren, behandelen en ondersteunen door onze medisch specialisten.
Podotherapie Wouda biedt, in samenwerking met partner Wouda Orthopedie, verschillende hulpmiddelen die prestaties kunnen verbeteren en preventief en/of herstellend werken op gebied van blessures.
Denk hierbij aan een verkeerde stand van de voeten en gerelateerde klachten die hieruit voortkomen, dit kan met een podotherapeutische zool verholpen worden. Daarnaast kunnen we ook braces en sportkousen aanmeten en leveren. Een compressiesportkous ondersteunt en reguleert waardoor de kans op blessures kleiner wordt. Als er al sprake is van een blessure zorgt een sportcompressiekous voor een sneller herstel.

Geplaatst op: 14/03/2017


‹ Terug naar het nieuwsoverzicht